zaterdag 23 augustus 2014

Monty Python and the Holy Grail, Monty Python, 1975.

Cultfilm, zeer hoog gewaardeerd. Een parodie op de zoektocht van Koning Arthur. Losse sketches, gebaseerd op de queeste.
Met animaties van Terry Gilliams. 'Kunnen zwaluwen kokosnoten dragen' is een terugkerende vraag.
De ridders doen alsof ze te paard zitten. Ze krijgen te maken met onder andere de 'Knights who say Ni', de Reus met zijn ruziënde drie hoofden, the Bridge of Death, en The Rabbit of Caerbannog. De film eindigt nogal onverwachts, als de scene plotseling in de jaren zeventig van de 20e eeuw zit. Een beetje een anticlimax.

Trailer 
Knights woh say Ni
Graham Chapman — 'We are no longer the knights who say Ni! We are now the knights who say ekki-ekki-ekki-pitang-zoom-boing!'
De fatale Rabbit of Caerbannog
Verdomd: een zwaluw met een kokosnoot! ;-)
The Bridge of Death 
The monster of Aaaaarrrrggghhh 
Koning Arthur 
De driehoofdige Reus
Andere films van Monty Python zijn: And now for something completely different, een compilatie  van sketches. The life of Brian, een parodie op het leven van Jezus. De Holy Grail wordt meestal als de beste gezien. De laatste, de Meaning of Life, leek wat ongeïnspireerd.
Wat mij betreft was The Holy Grail ook af en toe wat flauw. Maar misschien heb ik ook wat te veel gezien en te veel gelachen om Monty Python. Is er ook te veel herhaald. Natuurlijk heb ik  toen het allemaal nog nieuw was, heel hard gelachen, en vond het allemaal geweldig!
The Python troupe in 1969
Back row: Graham Chapman, Eric Idle, Terry Gilliam
Front row: Terry Jones, John Cleese, Michael Palin
 
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten