dinsdag 29 september 2020

Horns, film, Alexandre Aja, 2013.

Filmposter.
Dit is ook weer geen film met een hoge culturele standaard, maar wel van grote amusementswaarde. En voldoende verrassingen (en vermakelijke grote onzinnigheden) om het - op zaterdagavond, uiteraard! - ontspannen vol te houden. De film is Amerikaans-Canadees, uit 2013, en onder regie van Alexandre Aja. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Joe Hill. 
Ik werd getroffen door de beschrijving in de VPRO-gids: 
"Daniel Radcliffe, beter bekend als Harry Potter, is aangenaam vreemd in deze licht Kafkaëske thriller over een man die na de moord op zijn vriendin wakker wordt met hoorns op het hoofd. Zijn omgeving reageert nauwelijks, maar iedereen lijkt wel als bij toverslag bereid hem persoonlijke geheimen op te biechten terwijl de gehoornde man speurt naar de moordenaar. Regisseur Aja verpakte zijn krabbenmand van misleiding, flashbacks en plotwendingen in een veelkleurig uitgelichte hellegang waardoor de toeschouwer effectief wordt meegesleurd in Radcliffe's nachtmerrie. Gebaseerd op het boek van Joe Hill, de zoon van Stephen King."
Boek aan de basis van de film, door zoon van Stephen King. 
Dit is hoe Amazon de tweede roman van de zoon van Stephen King beschrijft:
Merrin Williams is dood, afgeslacht onder onverklaarbare omstandigheden, waardoor haar geliefde vriend Ignatius Perrish de enige verdachte is. Op de eerste verjaardag van de moord op Merrin brengt Ig de nacht dronken door en doet vreselijke dingen. Als hij de volgende ochtend wakker wordt, heeft hij een donderende kater. . . en horens die uit zijn slapen groeien. Ig bezit een vreselijke nieuwe kracht die bij zijn vreselijke nieuwe look past - een macaber geschenk dat hij wil gebruiken om het monster te vinden dat zijn geliefde heeft vermoord. Goed zijn en bidden voor het beste bracht hem nergens. Nu is het tijd voor wraak. . .
Juno Temple, als Merrin, met haar geliefde Iggy.
De film is lekker absurd, en het wordt alleen maar steeds gekker. 
Ze horen al hun hele leven bij elkaar. 
Twee vrienden. Of? 
Scene in de boomhut. 

Regisseur Alexandre Aja.
Trailer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten