maandag 23 maart 2015

Tracks, John Curran, 2013.

Hoes
Dit is een verfilming van het boek van Robyn Davidson, die in 1977 in haar eentje een tocht door de Australische woestijn ondernam, van Alice Springs naar de Indische Oceaan. De reis duurde negen maanden en was 2700 kilometer lang. De jonge Davidson was alleen vergezeld door haar hond Diggity en door haar vier dromedarissen. Haar tocht werd gefinancierd door National Geographic, in ruil daarvoor maakte de fotograaf Rick Smolen elke vier tot zes weken foto's van Robyn.
Daar is ie weer, met zijn toestel. Het irriteerde haar behoorlijk. Toch werden ze lovers. 
Hier zit ze nog met haar slimme en trouwe hond. Die zal gedurende de reis omkomen, hij eet gif. Het is een vreselijk verlies voor haar. 
Zij kan helemaal niet tegen alle aandacht (of alles wat haar afhoudt van de eenzaamheid); toch worden ze echte vrienden. 
Het boek 
Een van de vele prachtige plaatjes van de natuur daar. 

 
 

Regisseur John Curran
Hoofdrolspeelster Mia Wasikowska met Robyn Davidson zelf 
De route die Davidson aflegde; slechts een enkel stuk deed ze onder leiding van een Aboriginal-oudste.
Hier bijvoorbeeld; de man heet 'Eddy'. Toch zet ze hem op een gegeven moment ook aan de kant, ze wil alleen zijn.
Mooi is, dat aan het begin van de film de Aboriginals gewaarschuwd worden, dat er mogelijk beelden en geluid van gestorvenen te horen zullen zijn in deze film.
Trailer
In zeker opzicht deed de film me denken aan bergbeklimers-drama's: met deze vrouw loopt het gelukkig goed af, maar het had honderd keer verkeerd kunnen gaan. Ze nam grote risico's. Sommige mensen moeten dat blijkbaar doen.
 
Het is nog leuk om te vertellen dat deze film een cadeautje was van Dennis en Monique, een hele cassette met goede Volkskrant-films. Het was echt genieten, met deze prachtige beelden!
Er volgt dus nog meer!
 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten