vrijdag 3 maart 2023

Good Luck To You, Leo Grande, Sophie Hyde , 2022.

Filmposter
Leuke film, met Emma Thompson in de hoofdrol.
Zij is sinds twee jaar weduwe, in de zestig, en wil nu in haar leven wel eens een echt orgasme beleven. Daartoe maakt ze een afspraak met de sekswerker Leo Grande. 
Hier liggen beiden in bed. Leo Grande wordt gespeeld door Daryl McCormack.
'Nancy' heeft een lijstje dat ze af wil werken, pijpen en alles... Het klinkt allemaal nogal boekhoudkundig, en is ver van elk gevoel, zelfs van elk lustgevoel af. 'Leo Grande' - hij gebruikt een schuilnaam, net als zij verstaat zijn vak, in de zin dat hij hoffelijk is en weet hoe dit soort gevoelens delicaat zijn. Hij verstaat zijn vak, zogezegd. Heeft ook geen oordelen over zijn cliënten. 
Er treedt een soort doorbraak op, ze hebben goede seks. 
De foto laat mooi het ongemak zien van de werkrelatie van de twee in een onpersoonlijke hotelkamer. 
Toch gaat er ook iets mis, dat gebeurt als "Nancy' achter de ware identiteit probeert te komen van Leo. De geweldige Leo is dan opeens niet meer zo hoffelijk, hij is woedend omdat zij zijn grenzen niet respecteert. Hij oefent simpelweg zijn vak uit, zijn privéleven gaat haar niks aan.. 
Emma Thompson beeldt wel heel goed haar kwetsbaarheid uit. 
Uiteindelijk komen ze toch weer bij elkaar. Leo is erbij als een vroegere leerling van Nancy - die in werkelijkheid 'Mrs. Robinson' heet - onthult dat Nancy haar en haar vriendinnen voor sletten uitmaakte. 
Van Leo horen we dat hij zijn moeder wijsmaakt dat hij op een olieboortoren werkt, en dat hij geen contact meer heeft met zijn broer. 
Je zou iedereen zo'n maatschappelijk (seks)werker gunnen. Hij krijgt echt een tien!
Het was een grappige film, maar ik hield er wat afstand van. Ik ben er allicht te preuts voor, en bovendien vond ik Leo wel héél erg invoelend als sekswerker. Alleen toen hij kwaad was liet hij ook wat van zijn andere (scherpe) kant zien. 
Nancy mocht wat mij betreft ook wel wat al te veel van haar seksachterstand laten zien. Dus: geloofwaardig...?
Maar misschien moet ik die vraag niet stellen, het was een comedy... 
Dit was ook mooi: onder het dansen kwamen ze allebei ook echt los. Om dat 'loskomen' draaide het toch wel een beetje... 
Wat ik het allermooiste vond, was de slotscène. De sessies met Leo zijn dan ten einde, definitief. Het is allemaal tot een goed einde gekomen, inclusief orgasmes en fellatio. Nancy staat naakt voor de spiegel, met haar zichtbaar verouderde lichaam. Dat is oprecht, je ziet de rimpels. Ze kijkt trots naar zichzelf. Je ziet ook dat ze zich niet meer machteloos voelt. Dát is mooi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten