dinsdag 4 september 2018

Vihta, Francois Bierry, 2018.

Poster
Canvas zendt elke zaterdagavond een korte film uit, meestal erg leuk om naar te kijken. Afgelopen zaterdag was het zelfs hilarisch!. Een groepje werknemers van een klein bedrijf wordt uitgenodigd op een uitje naar de sauna, door het grotere bedrijf dat hen heeft geïncorporeerd. Tot hun schrik moeten ze daar naakt... Een van de werknemers haakt onmiddellijk af. Van de overgeblevenen vertikt één persoon zich uit te kleden. Tot ons grote vermaak plonst hij met witte badjas en al in de yacuzzi. Als alle deelnemers vervolgens in badjas aan tafel verschenen, lost hij zijn probleem op door te verschijnen in een korte, knalrode badjas. Maar hij valt door de mand, als een persoon van een driekoppige band zijn rode badjasje kwijt is.... 
Wim Willaert speelt de recalcitrante figuur die zich niet uit wil kleden. 
Hier zit hij met natte badjas in een bloedhete sauna. Naast hem verschijnt een naakte schoonheid met pronte borsten, die hem waarschuwt voor blaren et cetera. Hij vraagt haar of plastic dan geen kwaad kan. Verontwaardigd spitst ze haar borstjes naar voren en gaat wat verder van hem af zitten. 
Hier met een collega die wel met alles braaf meedoet.
Onderweg naar de sauna.
Opname in de sauna. 
Het vele bloot in de film maakt de film zo grappig. Vooral de bedrijfsleider maakte me aan het lachen, die daar naakt stond te paraderen als een goudhaantje. 
Onze held, Wim Willaert, gaat door het lint als er met berkentwijgjes geslagen wordt. Dat is waar de film zijn titel aan ontleent, vihta = bos berkentwijgen. Hij doet boos een plas middenin de sauna, kleedt zich eindelijk uit, en verlaat in zijn blote gat de sauna, naakt zijn weg vervolgend dwars door het landschap. Onderweg komt hij de collega tegen die al eerder afzwaaide. 
Regisseur Francois Bierry. 
Nog even de treurige blik van Wim Willaert, hier als zichzelf. 
De film ging in première in Clermont-Ferrand. Ik heb helaas geen trailer voorhanden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten