dinsdag 18 februari 2014

Wall-e - Andrew Stanton, 2008

Hoes
Erg leuke animatiefilm, van de maker van Nemo. De film komt van de Pixar Animation Studios. Hij is ook erg leuk voor volwassenen, maar ik ben ook benieuwd wat mijn kleinzoons ervan zouden vinden. Misschien loop ik wel mijlenver achter, en kennen ze hem al lang.
Hoofdpersoon is Wall-e, uitgesproken hoor je dus Wally. Zijn tegenspeelster is Eve, ja, hoe kan het anders, het eerste verliefde robotstel op aarde.
Prachtig toch, die Eve?
Wall-e doet zijn werk op een verlaten aarde, hij perst alle blikafval samen (in zijn buik) tot mooie pakketjes die opeengestapeld resulteren in geweldige wolkenkrabbers. Hij herstelt zichzelf met behulp van verzamelde onderdelen van oude robotjes.

Dit is 'm dan: Wall-e
Op een dag daalt er een ruimteschip neer, en Eva stapt uit. Wally is verliefd, en achtervolgt haar. Dat gaat zoals het gaat, maar als hij haar een piepklein plantje aanbiedt, annexeert ze dat plantje in haar innerlijk, en is verder ontoegankelijk. 
Ze gaat terug naar het moederschip, Wally gaat mee. Er volgen heel veel avonturen. Ze komen in de ruimte waar de mensheid zich ophoudt. De mensen zijn, met het verlaten van de vervuilde aarde, steeds dikker geworden, dat zie je aan de reeks van portretten van de kapiteins aan de wand. Ze zijn zo dik dat ze alleen nog maar kunnen zitten, ze worden bediend door allerhande robotten.
Een nog niet vermeld detail: de kleine kakkerlak die op aarde steeds op en rond  Wall-e kruipt
De komst van het plantje veroorzaakt onrust, want als er weer leven op aarde is, moeten de mensen terugkeren. De robotten verhinderen dat, maar door veel strijd lukt het de kapitein en Eve en Wall-e toch om de terugreis naar de aarde in te zetten. Zo geschiedt. Daar bloeit ook eindelijk de liefde tussen Wall-e en Eve op, hun robothandjes grijpen in elkaar, er komt zelfs een kus! De aarde kan alleen maar leven als ze ook verzorgd wordt. 
Film had een beetje een ET-gehalte, Wall-e leek ook wel een beetje op hem, Eve was verblindend mooi. Een heerlijk avondje ontspanning, op niks af.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten